Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych jest Arkanet Wojciech Oleś Stanisław Zygor Spółka Jawna  z siedzibą w Katowicach przy ul. Porcelanowej 19. Kontakt z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest możliwy poprzez email: [email protected] lub listownie na w/w adres Administratora.

Informujemy, że Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora w celach:

  1. obsługi i wykonania umowy, podstawą prawną przetwarzania będzie art. 6 pkt 1 lit. b) RODO,
  2. wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze tj. wystawieniu faktury VAT, podstawą prawną przetwarzania będzie art. 6 pkt 1 lit. c) RODO,
  3. wynikających z prawnie uzasadnionych interesów Administratora tj. marketingu bezpośredniego oferowanych produktów lub usług własnych i przygotowania zindywidualizowanej oferty handlowej, podstawą prawną przetwarzania będzie art. 6 pkt 1 lit. f) RODO.

Chcąc rzetelnie wykonywać nasze usługi, Państwa dane będą mogły być przekazywane następującym grupom osób:

  1. pracownikom lub współpracownikom na podstawie osobnego upoważnienia, 
  2. podmiotom współpracującym jak dystrybutorzy i producenci oferowanych rozwiązań, w tym z krajów trzecich,
  3. organom kontrolnym, np. urzędom skarbowym, 
  4. innym odbiorcom np. firmom kurierskim.

Państwa dane będą przetwarzane przez czas trwania umowy, chyba że będzie to konieczne na podstawie obowiązujących przepisów po tym okresie w celach archiwalnych do dochodzenia ewentualnych roszczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej.

Ponadto w celu przeprowadzenia webinariów lub innych spotkań online na podstawie odrębnie wyrażonej zgody Administrator będzie mógł również posługiwać się Państwa danymi osobowym. Podstawą prawna przetwarzania będzie w tym przypadku art. 6 pkt. 1 lit. a) RODO. Dane pozyskane na podstawie zgody w celu przeprowadzenia konkretnego spotkania będą mogły być przekazane: naszym dostawcom IT, którym zlecimy usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych; firmom, z którymi współpracujemy w działalności obsługi newslettera, strony www, obsługi webinariów (ClickMeeting sp z o.o. - polityka prywatności), komunikowania się z Państwem – dzięki temu nasza usługa będzie kompletna i na najwyższym poziomie. Odbiorcy wymienieni każdorazowo w szczegółach organizowanego spotkania będą posługiwali się Państwa danymi tylko i wyłącznie zgodnie z naszymi poleceniami, na postawie zawartych z nami umów zachowania poufności danych.

W każdej chwili przysługuje również Państwu prawo do wycofania wyrażonej zgody na posługiwanie się przez nas przekazanymi danymi osobowymi. Jednak cofnięcie zgody nie będzie wpływać na możliwość posługiwania się Państwa danymi osobowymi przez cały okres obowiązywania zgody tj. na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody przed jej wycofaniem.

Zgodnie z przepisami RODO przysługuje Państwu w dowolnym momencie prawo do:

  1. żądania dostępu do treści Państwa danych osobowych,
  2. sprostowania tych danych,
  3. ich usunięcia,
  4. ograniczenia przetwarzania, 
  5. wniesienia sprzeciwu na przetwarzanie,
  6. przenoszenia tych danych,
  7. cofnięcia zgody na przetwarzanie w przypadku gdy została wcześniej wyrażona w konkretnym celu,
  8. wniesienia skargi do organu nadzorczego (PUODO).

Podanie danych osobowych w w/w celach jest dobrowolne jednak warunkuje możliwość zawarcia umowy z Administratorem. Niepodanie danych może skutkować brakiem możliwości jej zawarcia. Administrator informuje, że w celu wywiązania się umowy może stosować, po wyrażeniu odpowiednich zgód formalnych, zautomatyzowane podejmowanie decyzji w tym automatyczne profilowanie.

 

Poliktyka plików cookie

Nasza strona / sklep wykorzystuje pliki cookies.

Plik cookie to mały plik tekstowy, który witryna internetowa, aplikacja lub inna platforma przechowuje na urządzeniu końcowym, z informacjami o przeglądaniu lub korzystaniu przez użytkownika z danych treści, na przykład tag identyfikujący urządzenie. Pliki cookie są niezbędne na przykład w celu ułatwienia nawigacji i poznania sposobu, w jaki użytkownicy wchodzą w interakcję z platformami, aby można było je ulepszać. Są również bardzo przydatne, aby móc oferować reklamy zgodnie z preferencjami użytkownika, a także w innych celach, które zostaną opisane później. Pliki cookie nie szkodzą Twojemu komputerowi ani urządzeniu. Kiedy mówimy o „plikach cookie”, odnosimy się również do innych podobnych technologii instalowania i/lub gromadzenia informacji na urządzeniu. Pliki cookie, których używamy, są szczegółowo opisane w panelu ustawień plików cookie dostępnym na naszej Platformie.

Używamy cookies sesyjnych - o krótkim czasie istnienia, usuwanych po zamknięciu przeglądarki oraz cookies trwałych umożliwiających rozpoznanie wyszukiwarki przy kolejnych odwiedzinach.

Rodzaje plików cookie:

  1. W zależności od właściciela plików cookie dzielimy na:
    • własne pliki cookie - są to pliki wysyłane do komputera lub urządzenia użytkownika z komputera lub domeny zarządzanej przez samego wydawcę i w której oferowana jest platforma lub usługa żądana przez użytkownika,
    • pliki cookie stron trzecich - są to pliki wysyłane do komputera lub urządzenia użytkownika z komputera lub domeny, która nie jest zarządzana przez wydawcę, ale przez podmiot trzeci, przetwarzający dane pozyskane za pomocą plików cookie.
  2. W zależności od celu zastosowania używanych plików cookie można podzielić je na:
    • niezbędne (techniczne) pliki cookie - są to pliki, które pozwalają użytkownikowi poruszać się po stronie internetowej, platformie lub aplikacji i korzystać z różnych opcji lub usług, które w nich istnieją, takich jak na przykład kontrolowanie ruchu, identyfikacja danych lub sesji, dostęp do sekcji lub treści ograniczonego dostępu, zapamiętywanie elementów składających się na zamówienie, realizacja procesu zakupu zamówienia, zarządzanie płatnościami, kontrola nadużyć związanych z bezpieczeństwem usługi, korzystanie z elementów bezpieczeństwa podczas nawigacji, dokonywanie rejestracji. Techniczne pliki cookie, które są absolutnie niezbędne, są pobierane domyślnie, gdyż umożliwiają wyświetlanie platformy lub świadczenie usługi żądanej przez użytkownika.
    • funkcjonalne pliki cookie umożliwiające personalizację - te pliki cookie pozwalają użytkownikowi zapamiętać informacje, dzięki czemu uzyskuje on dostęp do usługi lub platformy o określonych cechach, które mogą być różne od cech poszukiwanych przez innych użytkowników, takich jak na przykład język, liczba wyników, które mają być wyświetlane, gdy użytkownik wykonuje wyszukiwanie, wygląd lub zawartość serwisu w zależności od typu przeglądarki, z której korzysta użytkownik lub regionu, z którego ma miejsce dostęp itp. Brak akceptacji tych plików cookie może prowadzić do spowolnienia działania witryny lub źle dostosowanych zaleceń.
    • analityczne pliki cookie - są to pliki, które pozwalają na ilościowe określenie liczby użytkowników, odwiedzanych sekcji na platformie i sposobu, w jaki użytkownicy wchodzą z nią w interakcję w celu przeprowadzenia pomiaru i analizy statystycznej korzystania z niej przez użytkowników oraz wprowadzenia ulepszeń opartych na analizie danych dotyczących użytkowania platformy lub usługi przez użytkowników.
    • behawioralne (reklamowe) pliki cookie - są to pliki, które przechowują informacje o zachowaniu użytkowników uzyskane dzięki ciągłej obserwacji przeglądania, co pozwala na opracowanie na ich podstawie określonego profilu wyświetlania reklam. Te pliki cookie umożliwiają zarządzanie w najbardziej efektywny sposób przestrzeniami reklamowymi, które w stosownych przypadkach redaktor włączył bezpośrednio lub we współpracy z osobami trzecimi. 

Zgoda na cookies

Podczas pierwszej wizyty lub po usunięciu cookies na stronie wyświetlana jest informacja na temat stosowania plików cookies. Dzięki temu narzędziu masz możliwość zarządzania plikami cookies z poziomu strony. Możesz również zmienić ustawienia cookies z poziomu swojej przeglądarki albo w ogóle usunąć pliki cookies. W menu przeglądarki internetowej znajdziesz wyjaśnienia dotyczące zmiany ustawień cookies.

Całkowite wyłączenie lub ograniczenie obsługi plików cookies może spowodować trudności w korzystaniu z naszych strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Podmioty trzecie korzystające z cookies w naszej witrynie to spółki marki “Google” w zależności od usługi i lokalizacji użytkownika:

  • Google Ireland Limited – w przypadku użytkowników usług Google w Europejskim Obszarze Gospodarczym i Szwajcarii – z siedzibą pod adresem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia.
  • Google LLC – w przypadku użytkowników usług Google w Wielkiej Brytanii – z siedzibą pod adresem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA.
  • Google LLC jest administratorem danych odpowiedzialnym za przetwarzanie informacji indeksowanych i wyświetlanych w usługach takich jak wyszukiwarka Google czy Mapy Google niezależnie od lokalizacji użytkownika.
  • Google LLC przystąpił do programu EU-US-Privacy Shield w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych osobowych wymaganego przez przepisu europejskie. W ramach umowy pomiędzy USA a Komisją Europejską: https://policies.google.com/privacy/frameworks?hl=pl

 

Usługi Google korzystające z cookies w naszej witrynie:

  1. Google Analytics
    Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na Twojej wyrażonej zgodzie. Polegają one na tworzeniu statystyk i ich analizie w celu optymalizacji naszych stron internetowych. Google Analytics w sposób automatyczny gromadzi informacje o korzystaniu z naszej strony. Zgromadzone w ten sposób informacje są przekazywane do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane. W ramach Google Analytics zbieramy też dane demograficzna oraz dane o zainteresowaniach wykorzystywane w celach reklamowych.
    Wyjaśnieniami dotyczące gromadzenia danych analitycznych przez Google oraz ich bezpieczeństwa znajdziesz pod linkiem: https://support.google.com/analytics/answer/6004245
  2. Google Ads
    Korzystamy z narzędzi marketingowych Google Ads. Za pomocą Google Ads promujemy naszą stronę w wynikach wyszukiwania oraz na stronach osób trzecich. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na Twojej wyrażonej zgodzie. Wykorzystujemy również narzędzia remarketingowe. Podczas odwiedzin naszej strony internetowej pod warunkiem uzyskania Twojej zgody pozostawiany jest w Twoim urządzeniu plik remarketing cookie firmy Google, który z pomocą identyfikatora (ID) oraz na podstawie odwiedzanych przez Ciebie podstron umożliwia wyświetlanie trafnych reklam.
  3. Google Tag Manager
    Korzystamy z narzędzia Google Tag Manager. Z pomocą Google Tag Manager zarządzamy innymi skryptami śledzącymi i kontrolujemy prowadzone przez nas kampanie reklamowe oraz sposób, w jaki korzystasz z naszych stron. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na Twojej wyrażonej zgodzie..

Z uwagi na to, że Google LLC posiada siedzibę w USA i wykorzystuje infrastrukturę techniczną znajdującą się w USA, przystąpiło do programu EU-US-Privacy Shield w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych osobowych wymaganego przez przepisy europejskie. Więcej informacji na ten temat: https://policies.google.com/privacy/frameworks?hl=pl

 

Hotjar

Używamy narzędzi firmy Hotjar Ltd. (Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 3155, Malta, Europe), aby lepiej zrozumieć potrzeby i doświadczenie naszych użytkowników, zoptymalizować nasze usługi (np. sprawdzić zachowania użytkowników na poszczególnych stronach, które linki wybierają, śledzić ruchy myszką, miejsca klikania, w jaki sposób strona jest scrollowania itp.). Hotjar wykorzystuje pliki cookies i inne technologie do zbierania danych o zachowaniu użytkowników i ich urządzeniach (w szczególności adres IP urządzenia (przechwytywane i przechowywane tylko w formie anonimowej), rozmiar ekranu urządzenia, typ urządzenia (unikalne identyfikatory urządzenia), informacje o przeglądarce, kraj korzystania ze strony), mapy kliknięć czy inne statyczne wykresy, ale także nagrania sesji. Hotjar przechowuje te informacje w pseudonimizowanym profilu użytkownika. Ani Hotjar, ani my nigdy nie użyjemy tych informacji do identyfikacji poszczególnych użytkowników lub do dopasowania ich do dalszych danych danego użytkownika. Można dokonać zmiany akceptacji poszczególnych cookies poprzez stronę: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out. Więcej informacji dotyczących plików Hotjar dostępnych pod adresem: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy.

 

Zarządzanie cookies

W ramach ustawień plików cookies z poziomu naszej strony możesz włączyć/wyłączyć (wyrazić zgodę lub sprzeciw na) wykorzystywanie plików cookie poszczególnych rodzajów. Możesz dezaktywować cookies wykorzystywane do kierowania reklam w ramach ustawień swojego konta Google: https://adssettings.google.com

Możesz zapobiec rejestrowaniu zgromadzonych przez pliki cookies danych dotyczących korzystania przez Ciebie z naszej strony internetowej przez Google Analytics oraz przetwarzaniu tych danych przez Google, instalując wtyczkę do przeglądarki znajdującą się pod następującym adresem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Możesz wyłączyć obsługę plików cookie w swojej przeglądarce:

  • Chrome
  • Safari
  • Mozilla
  • Edge
  • Opera

Zachęcamy do zapoznania się z informacjami o gromadzeniu i przetwarzaniu danych przez Google zamieszczonymi w polityce prywatności Google: https://policies.google.com/privacy.

Jesteśmy dla Ciebie

4.8 25 opinii
Zobacz opinie
WW
Wienia W
03-10-2023
Współpracuję z firmą Arkanet już kilka ładnych lat i jak na razie nie zamierzam zmieniać na inną firmę - fachowa pomoc i doradztwo, pełen profesjonalizm, szybki kontakt co jest w dzisiejszych czasach bardzo ważne - polecam.
PK
Powiat Krapkowicki
25-01-2024
Firma z dużym doświadczeniem i bardzo dobrym podejściem do klienta. Współpracujemy z nimi od wielu lat i możemy ją spokojnie polecić. Zawsze dostępni i pomocni z szerokim portfolio produktów i usług.
TP
Tomasz Pajzert
27-04-2023
Polecam firmę Arkanet. Współpracujemy już od wielu lat, zawsze profesjonalne podejście, fachowa wiedza, doradztwo. Obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie.
Halo. Zróbmy coś razem
Zamów rozmowę z konsultantem, oddzwonimy.
Zadaj pytanie